Brasov 50 km, 2020


Data concursului va fi anunțată în curând Alergare sosea Brasov, județul Brasov

Despre eveniment

Pe 1 septembrie 2019, te așteptăm la Brașov la un festival al alergării ultra!
Peste 200 de atleți de top din 40 de țări se vor întrece la Campionatul Mondial de 50km alergare, eveniment sportiv găzduit în premieră de România.
În același timp va avea loc și Open Race Brașov 50 km, o cursă de alergare pe distanța de 50 km deschisă atleților amatori din țară și din străinătate

Program

In curand...

Curse

Ultramaraton

50 km
Info traseu:

STARTUL și SOSIREA competiţiei se află în fața Hotelului ARO din orașul Brașov.
Competiţia se desfăşoară pe un traseu fără trafic și va conduce alergătorii prin orașul Brașov. Traseul se desfăşoară în totalitate pe asfalt.
Primul tur va avea o lungime de 5 km, iar tururile 2 până la 6 vor avea câte 9 km fiecare.
Tururile vor fi numărate și înregistrate în zona de terminare a startului și la punctul de cotitură al buclei de 9 km.
Listele de timp intermediare vor fi realizate după 5 km și la fiecare 9 km după aceea (14, 23, 32, 41, 50 km). Rezultatele intermediare ale echipei vor fi postate la 30 de minute după rezultatele individuale.

Cursul este măsurat oficial printr-un măsurător IAAF de gradul A și toate recordurile vor fi, prin urmare, recunoscute de EA, IAU și IAAF.

Profilul cursului:
Începe și se termină la: 583 metri
Cel mai înalt punct: 604 de metri
Cel mai jos punct: 569 de metri

Traseul Campionatului Mondial de Alergare de 50km va fi urmatorul:

Bucla 5 km – Livada Poştei – Prefectura Braşov – Teatrul Sică Alexandrescu – Sala Patria – Spitalul CFR – Tribunalul Braşov – Hidromecanica – Biserica de Lemn – Centru Civic – Intersecţia „Trei Alimentare” – strada Zizinului
Bucla 9km – Livada Poştei – Prefectura Braşov – Teatrul Sică Alexandrescu – Sala Patria – Spitalul CFR – Tribunalul Braşov – Hidromecanica – Biserica de Lemn – Centru Civic – Intersecţia „Trei Alimentare” – Bulevardul 15 Noiembrie – Spitalul Astra – Giratoriu Spitalul Judeţean.
165 lei

Video de prezentare

{}

Galerie foto

Review-uri de la participanți

Nu mi-au plăcut următoarele: am alergat cu Oana Malina Negrea, am vrut să îi fac o surpriză și am urmărit să o înscriu cu un număr de concurs frumos, am pândit zilnic de zeci de ori înscrierile și am înscris-o cu numărul de concurs 333, pentru ca la ridicarea kit-ului să avem surpriza că are numărul 335... Pentru unii nu contează, dar am vrut să fie o amintire frumoasă, iar organizatorii ne-au stricat feng-shui-ul. Când le-am atras atenția organizatorilor, au fost deranjați că am îndrăznit să le spunem că nu se face așa ceva... Asta e partea peste care am trecut relativ ușor. Ceea ce a fost incalificabil, jignitor la extrem, a fost atitudinea organizatorilor, care, după penultima buclă veneau cu mașina după noi, răcnind să abandonăm înaintea ultimei ture, pentru că rămăsesem doar noi doi în concurs și ei se grăbeau să redeschidă traficul și să își strângă mai repede lucrurile... Le-am explicat că aveam timp suficient să ne incadrăm în timpul limită și că nu ne pot opri înaintea timpului regulamentar. Ne-am încadrat, evident, în timpul limită, am obținut medalia de finisher pentru care ne-am și dus la concurs, dar gustul amar a rămas... În loc ca organizatorii să ne încurajeze, cum ar fi fost normal, se isterizau că vrem să terminăm cursa! A fost mai mult decât umilitor, nesportiv și lipsit de profesionalism! Ca parte pozitivă, menționez atitudinea voluntarilor de pe traseu, care au fost la înălțime! Le mulțumim!
Dan Suciu
2019-09-02 09:43:24
Participant la cursa: Ultramaraton