Semimaraton Brașov Intersport, 2021


Despre eveniment

Prieteni semimaratoniști, iată-ne din nou în fața voastră, cu calculele refăcute și cu inima deschisă. Vrem și trebuie să vă spunem că nu ne-am dorit să ajungem aici, nici măcar imaginat. Cum probabil deja intuiți, am hotărât să anulăm ediția 2020 a Semimaratonului.
Ne-a fost imposibil să-l mai ținem în martie, am încercat să-l mutăm în toamnă, am așteptat, am sperat, am continuat să muncim pentru a pune totul la punct, dar ne dăm seama că sunt prea multe lucruri care ne arată din ce în ce mai clar că sunt împotriva noastră.
Faptul că Semimataron Brașov este un eveniment atât de amplu ne bucură, dar tocmai acest lucru ne împiedică să fim siguri că la o asemenea amploare și în circumstanțele date, totul va putea fi organizat în siguranță.
Pierdem împreună această ediție după mulți ani în care nu am lipsit, iar acest lucru ne motivează să vă spunem că deja începem să pregătim ediția 2021, care va fi pe 3 aprilie, în cea mai însorită sâmbătă a primăverii.
We’re in this together, se tot spune în ultima vreme. Împreună suntem și noi aici și va fi simplu să fim împreună și la anul, pentru că din august intră în vigoare regulamentul ediției 2021, care vă asigură, celor înscriși deja, prezența la start. Practic, vă scapă de o grijă. :)
Pentru cei care vor să se retragă, este timp destul de gândire, adică până în 21 martie 2021. Dar e greu de crezut că după ce vom începe și alergările de grup și vom intra din nou în febra aceea a numărătorii inverse, cineva să vrea să mai dea înapoi. We hope we’ll be still together in this.
Ne revedem la anul, dar ne mai auzim până atunci. Sigur ne mai și intersectăm și ne mai alergăm. Vă așteptăm, vă dorim tot binele, vă mulțumim.
Echipa Semimaraton Brașov.


Semimaratonul Brașov este o competiție de alergare montană, pe potecile din jurul Brașovului, organizată de Asociația Club Sportiv 21.

Echipament obligatoriu – este constituit din :

- incaltaminte de alergare
- numarul de concurs care va fi ridicat de la organizator – acesta va fi atasat pe partea din fată a echipamentului de alergare al fiecărui concurent, pe deasupra îmbrăcămintii de alergare, astfel încât să fie vizibil
- chip-ul de cronometrare care va fi ridicat de la organizator.
- concurentii vor participa la competitie cu propriul echipament. Se recomandă concurentilor să poarte echipament de alergare corespunzător conditiilor meteo si starii traseului, care in aceea perioda a anului poate prezenta noroi, zapada, gheata.
- in caz de vreme nefavorabila, se recomandă pantaloni lungi si geaca (foita) de alergare.
organizatorul isi rezerva dreptul de a interzice participarea sportivilor care nu indeplinesc conditiile de echipare.

Timp limita de parcurgere a traseului pentru Semimaraton: 1ora si 30 min in punctul de la cariera din Poiana Brasov si 3ore si 30 min pt finish. Depasirea acestor timpi atrage descalificarea.

Timpi limita de parcurgere pentru Cros: 1 ora si 30 min pt punctul “La bancuta” si 2ore si 30 minute pentru finish. Depasirea acestor timpi atrage descalificarea.

Program

In curand...

Curse

Semimaraton

21 km
Route 1,375,468 - powered by www.runmap.net
Traseul de 21 km porneste din inima Scheiului, Piata Unirii, dupa circa 2.5 km de asfalt se trece pe drum forestier pana la Pietrele lui Solomon (km3), de aici traseul continua pe drumul forestier in serpentine, intr-o urcare de dificultate medie, in jur de 5.5 km pana la cariera din Poiana Brasov (km 8.5) unde se atinge punctul cel mai inalt al traseului. De aici traseul coboara pe poteca marcata cu triunghi albastru pana la punctul de rascruce numit „La Bancuta’ (km 11). Parasind acest punct, traseul continua pe aceeasi poteca, marcata in continuare cu banda albastra, trecand prin Poiana Stehil (km 12) si ajungand in Seaua Tampei (km 14). De aici se coboara pe drum forestier pana la bariera din Racadau (km15.3), de unde urmaza o portiune de plat pana la „Treptele lui Gabony” (km16.8), urmata de ocolirea Tampei pe cuba de nivel trecand pe la „Bancuta de Piatra” si ulterior prin spatele gradinilor, pana in cartierul Schei, in punctul numit „La Troita”(km 19.2). Traseul se incheia apoi pe stradutele cu iz medieval din Schei, ce duc inapoi catre Piata Unirii.

Timpi limita de parcurgere: 1 ore 30 min pt punctul de la cariera din Poiana Brasov si 3 ore 30 min pt finish. Depasirea acestor timpi atrage descalificarea.
110 lei

Cros

10 km
Route 3,548,502 - powered by www.runmap.net
Traseul de cros pornește din Piața Unirii, la fel ca cel de semimaraton, și parcurge circa 2.5 km de asfalt. Se trece apoi pe o porțiune de drum forestier ce ajunge la Pietrele lui Solomon (km 3), și continuă într-o urcare de dificultate medie. După 1 km se desparte de traseul de semimaraton, continuând pe forestierul Valea cu Apă. După o porțiune de 1.7 km urmează o curbă la stânga, traseul urcând încă 300 m până la punctul de intersecție cu traseul de semimaraton numit „La Bancuță” (km 6). Din acest loc, cele două trasee sunt comune pe o porțiune de 1,3 km, urmărind poteca marcată cu bandă albastră până în Poiana Stechil (km 7.3) – cel mai înalt punct al traseului de cros. Aici, traseele se despart din nou, cel de cros coborând direct la „Fântâna Dreptății” (km 8.8), apoi pe lângă „Turnul de Apă”, unindu-se din nou cu traseul de semimaraton la punctul denumit „La Troiță”. Urmează o porțiune de asfalt pe străduțele din cartierul Schei care se încheie la finishul din Piața Unirii.

Timpi limită de parcurgere: 1 oră 15 min la punctul de răscruce numit „La Bancuță” (km 6) și 2 ore pentru finish (10km). Depășirea acestor timpi atrage descalificarea.
110 lei

Video de prezentare

{}

Galerie foto

Review-uri de la participanți

Nu există niciun review pentru această ediție.

Adaugă un review
Înscrierile sunt deschise!