Maratonul Olteniei MTB, 2021


Data concursului va fi anunțată în curând Bicicleta MTB Râmnicu Vâlcea, județul Vâlcea

Despre eveniment

Dragă prieten al Maratonului Olteniei și iubitor de sport în natură,

Anul acesta am pregătit un nou format al Maratonului Olteniei, unul în care rămânem împreună, alergăm sau pedalăm individual în perioada 𝟏𝟎-𝟑𝟎 𝐚𝐮𝐠𝐮𝐬𝐭 în locurile în care facem în mod obișnuit sport și dăruim, din nou, #energiepentrubine comunității din Râmnicu Vâlcea.

Întâlnirea în parcul Zăvoi și medaliile de finaliști le pregătim pentru anul 2021.


Maratonul Olteniei, powered by CEZ Romania, pune Ramnicu Valcea pe harta marilor competitii de MTB si alergare montana si lanseaza invitatia tuturor iubitorilor de sport in aer liber de a intra in ritmul naturii si al faptelor bune.

Maratonul Olteniei proba MTB este un maraton tipic de MTB cross country care iti va pune forta si aptitudinile la incercare pe cararile si padurile din imprejurimile orasului Ramnicu Valcea.

Competitia se adreseaza iubitorilor de mountain bike si ofera doua variante de traseu, unul de 33 km si unul de 51 km.

Trasee

Ti-am pregatit doua trasee, unul mai scurt de circa 33 km si unul mai lung de aproximativ 51 km. Ambele au startul in zona parcului Zavoi, Ramnicu Valcea. In ceea ce priveste diferentele de nivel, la cursa scurta de 33 km avem o crestere de altitudine de aproximativ +930 m, iar la cursa lunga de 51 km intalnim o crestere de +1530.m.

Dupa aproximativ 1,2 km de sosea se face dreapta pe un drum betonat, din acel punct incepand un urcus pieptis de cateva sute de metri. Traseul, care prezinta urcari si coborari prin paduri si pasuni, este abordabil fara probleme, cu putine zone abrupte. In prima portiune vor exista cateva urcari mai accentuate si cateva segmente de posibil push-bike. In 10-15 minute vei trece insa peste acest tronson si te vei bucura de frumoasele peisaje de pe dealul Capela.

Intrucat vei intalni multe intersectii, fii atent la indicatoare si la asistentii de drum pentru o cursa frumoasa, in siguranta si fara obstacole.

Traseul lung se desparte de cel scurt dupa aproximativ 21 km de la start. Finish-ul ambelor curse are loc in acelasi loc ca si startul, in parcul Zavoi.

Timpi limita de concurs:
33 km – 4 ore
51 km – 6 ore

Dupa acest interval, traseul se inchide, asistentii ies de pe traseu si marcajele se curata. De asemenea, este oprit sistemul electronic de cronometraj.

Program

În curs de actualizare...

Curse

Cursa 33 km, MTB

33.0 km
Diferenta de nivel: +930 m
Timpi limita de concurs: 4 ore

Cursa 51 km, MTB

51.0 km
Diferenta de nivel: +1530 m
Timpi limita de concurs: 6 ore

Video de prezentare

{}

Galerie foto

Review-uri de la participanți

Nu există niciun review pentru această ediție.

Adaugă un review