SKV Vertical Race, 2023

Adaugă un review

Despre eveniment

SKV Vertical Race este un concurs organizat de SKV Sectiunea Bucuresti, ce se va desfasura , pe un circuit care pleaca si soseste in zona Promenada Tampei. Este o competitie individuala de schi de tura(traseul de ski de tura va pleca de la statia inferioara a telescaunului Lupului si va ajunge la Cabana Postavaru) si alergare montana, care consta in parcurgerea a unui traseu prestabilit pe schiuri de tura sau cu echipament de alergare montana in conditii de iarna.

Competitia este deschisa tuturor amatorilor acestui sport cat si profesionistilor.

Traseul pe care sa va desfasura concursul este neamenajat si neprotejat, in zona montana, in conditii de iarna si de noapte, in zone care pot sa prezinte pericol de lovire sau caderi de pietre sau zapada, obstacole (arbori, crengi), alunecare necontrolata sau cadere in gol. Organizatorii, prin masurile luate: amenajarea pasajelor dificile, semnalizarea si inlaturarea obstacolelor, alegerea unui traseu relativ sigur si parcurgerea acestuia inaintea cursei, etc, vor incerca sa minimizeze aceste riscuri, dar ele nu vor putea fi excluse in totalitate. Toate acestea necesită din partea participantului experienţa şi cunoştinţe specifice, cum ar fi:

– experienţa generala despre munte.

– pregatire fizica si tehnica in ski de tura si ski alpinism.

– abilitatea de a parcurge in siguranta un traseu într-o zona alpina in conditii de iarna.

– un bun simt al directiei in teren montan, chiar şi in conditii de vreme rea si vizibilitate redusa. Aceasta înseamna ca fiecare participant sa fie capabil sa folosească o harta si informaţiile despre trasee pentru a ajunge în siguranta.

– sa cunoasca regulile de comportament in caz de pericol in zona montana.

– sa dea dovada de fair play si sa actioneze in consecinta atunci cand situatia o cere.

Curse

Uphill, Cros

10 km
Traseul cursei de Cros va urca pe Tâmpa, va coborî în zona La Iepure, apoi va înconjura Tâmpa și va ajunge din nou în zona de start.
120 lei

Semimaraton

22 km
Cel de 22 de km va urca pe Tâmpa, apoi din șaua Tâmpei va intra pe traseul Bandă Albastră până pe Crucur, va coborî pe la Peștera de Lapte până in Poiana lui Drester, continuă un pic pe Bandă Galbenă apoi pe Triunghi Albastru până se intersectează din nou cu traseul Bandă Albastră până în Poiana lui Stechil de unde se intră pe traseul Cruce Albastră până la Fântânița Dreptății, apoi continuă înainte, până se intersectează din nou cu traseul Bandă Albastră și ajunge înapoi pe Promenada de sub Tâmpa.
120 lei

Video de prezentare

{}

Galerie foto

Review-uri de la participanți

Nu există niciun review pentru această ediție.

Adaugă un review